IMAGE

Dytter, hoe het allemaal begon…

Persoonlijke omstandigheden brachten onze co-founder op het idee…

Het idee voor Dytter begon met mijn vader. Mijn vader is 71 en heeft Alzheimer. Zijn kortetermijngeheugen ging de laatste jaren steeds sneller achteruit, inmiddels is het steeds vaker weg. Hij is hierdoor volledig afhankelijk geworden van mijn moeder die nu de rol heeft van zijn mantelzorger. Een rol die haar steeds zwaarder valt naarmate mijn vader steeds verder achteruit gaat. Mijn ouders wonen niet bij mij om de hoek en persoonlijke hulp kan ik daardoor niet direct bieden. Toch had ik het gevoel dat ik iets moest doen om te helpen.

Vorig jaar zei mijn moeder dat zij graag samen met pa weer eens bij mij thuis op bezoek wilden komen. De rit vanuit Zeeland kon hij niet meer zelf rijden, korte ritjes om boodschappen te doen gingen zelfs niet meer. Ze stelde voor een taxi te nemen omdat ze mij niet lastig wilde vallen met zoiets “onbenulligs” als vervoer. Omdat een taxi vanuit Zeeland naar de Randstad best duur is, zocht ze naar mogelijkheden om de rit vergoed te krijgen via de zorgverzekering, WMO of een andere voorziening. Het was voor haar een ingewikkeld proces, wat haar ontmoedigde om door te zetten.

 

Hoe Uber ons inspiratie gaf voor een on-demand thuiszorgapp

“Ik boek wel een ‘Uber’ voor je”, riep ik. Op dat moment bedacht ik hoe geweldig een “on-demand” thuiszorg app zou zijn. Een thuiszorg app waarmee iedereen eenvoudig hulp of zorg kan boeken, voor zichzelf of voor een dierbare, wat net zo eenvoudig is als het boeken van een taxi. Een app waarmee je direct zorgprofessionals kunt zoeken en boeken! Een app waarmee ik het gezicht van de zorgverlener en ook de beoordeling door andere gebruikers kan zien, met bijvoorbeeld sterren, zoals bij Booking.com.

De traditionele zorgorganisatie kunnen zich de laatste jaren ook steeds moeilijker staande houden of gaan zelfs failliet. Ook mijn ouders kunnen hier de dupe van worden. Dit alles zorgde ervoor dat ik besloot om een thuiszorgapp te maken. Een app waarmee individuele zorgvragers zich rechtstreeks kunnen verbinden met individuele zorgverleners. Voor ad-hoc en on-demand ondersteuning bij hun dagelijkse zorgvragen, hoe onbenullig of specialistisch die ook mogen zijn.

 

Met één knop…

Zo ontstond Dytter (Noors voor “met één knop”), een on-demand thuiszorgapp. Een app waarmee zorgvragers geholpen kunnen worden door zorgverleners die zij zelf kiezen. En waarmee ik mijn ouders, ook al woon ik ver weg, kan ondersteunen in de zorg die zij nodig hebben.

 

Nieuwsgierig geworden naar onze app?

Benieuwd hoe ons online platform Dytter – met één knop – werkt? Ben je een zorgverlener en wil je ook het verschil maken in de zorg? Kijk dan op onze zorgverlenerspagina. Heb jijzelf of een dierbare van jou zorg nodig, dan kun je meer informatie vinden op onze zorgvragerspagina.

 

Samenwerken?

Wij zoeken ook altijd nog samenwerkingen met zorgorganisaties. Bekijk hiervoor onze zorgorganisatiepagina voor meer informatie! Of neem direct contact met ons op.

11 mei 2016 - Algemeen - Marije Maarsen