IMAGE

Dytter, hoe het allemaal begon

Het persoonlijke verhaal achter Dytter

Het idee voor Dytter begon met mijn vader. Hij is nu 73 jaar en heeft de ziekte van Alzheimer. Deze veel voorkomende vorm van Dementie is een emotionele en ingrijpende hersenaandoening, waarbij je langzaam jezelf en ook elkaar verliest. De afgelopen jaren is zijn geheugen en taal steeds sneller achteruitgegaan. Hierdoor werd mijn vader volledig afhankelijk van mijn moeder, die de rol van mantelzorger kreeg. Een rol die haar steeds zwaarder viel naarmate mijn vader steeds verder achteruit ging. Mijn ouders wonen niet bij mij om de hoek en persoonlijke hulp kan ik daardoor niet direct bieden. Maar natuurlijk wil ik ook op afstand zo goed mogelijk kunnen helpen.

Een aantal jaar geleden zei mijn moeder dat zij graag samen met pa weer eens bij mij thuis op bezoek wilden komen. De rit vanuit Zeeland kon hij niet meer zelf rijden, korte ritjes om boodschappen te doen gingen zelfs niet meer. Mijn moeder stelde voor een taxi te nemen omdat ze mij niet lastig wilde vallen met zoiets “onbenulligs” als vervoer. Ook zocht ze naar mogelijkheden om de rit vergoed te krijgen via hun zorgverzekering, WMO of een andere voorziening. Het was voor haar een ingewikkeld proces met een hoop gedoe, wat haar ontmoedigde om door te zetten.

Hoe Uber inspiratie gaf voor een on-demand thuiszorg app

“Ik boek wel een Uber voor je”, riep ik. Op dat moment bedacht ik hoe geweldig een on-demand thuiszorg app zou zijn. Een app waarmee iedereen eenvoudig hulp of zorg kan boeken, voor zichzelf of voor een dierbare, wat net zo vanzelfsprekend zou zijn als het boeken van een hotel, reis of taxi. Een app waarmee je direct zorgprofessionals kunt zoeken en boeken. Een app die je het profiel en gezicht van de zorgverlener en de beoordeling door andere gebruikers toont, zoals bij uber.com.

Dit alles zorgde ervoor dat ik besloot om een online wijkzorgplatform te maken waar cliënten en zorgprofessionals zich kunnen registreren met onze eenvoudig te gebruiken app waarmee ze zelf op elk moment, zonder gedoe, zorg aan huis kunnen zoeken en boeken. Voor ad-hoc en on-demand ondersteuning bij dagelijkse zorgvragen, hoe onbenullig of specialistisch die ook mogen lijken.

Met één knop…

Zo ontstond Dytter (Noors voor “met één knop”), een on-demand wijkzorgapp. Een app waarmee zorgvragers direct en zonder gedoe geholpen kunnen worden door zorgverleners die zij zelf kiezen maar dus ook vice versa! En waarmee ik mijn ouders, ook al woon ik ver weg, kan ondersteunen in de zorg die zij nodig hebben. En waarmee zij zelfstandiger, gelukkiger samen kunnen blijven wonen.

Meer weten?

Sinds het najaar is Dytter officieel van start gegaan. Na het succes in Amsterdam zijn we nu in ook in Breda gestart. In samenwerking met Thebe werken wij daar aan betere en betaalbaardere zorg.

Benieuwd hoe de thuiszorg app Dytter werkt? Kijk dan op onze zorgverlenerspagina. Heb jij of een dierbare van jou zorg nodig en woon je in Amsterdam of Breda, dan kun je meer informatie vinden op onze zorgvragerspagina.

23 oktober 2018 - Zorgverlener - André Piso