IMAGE

Zorg op maat boeken bij Dytter: hoe werkt dit?

Het verhaal van een zorgvrager

Via Dytter staan wij voor kwalitatief goede zorg, die je zelf kunt samenstellen. Als zorgvrager kies je zelf wanneer, waar en van wie je zorg wilt ontvangen. Natasja Koeckhoven is één van de zorgvragers die in Heemstede zorg wilt boeken via Dytter. Zij neemt je graag mee in het boekingsproces en hoe zij dit heeft ervaren. Hieronder lees je haar verhaal.

 

Spanningen vooraf

Spannend, straks komt de mevrouw van Dytter langs om uitleg te geven over hoe ik online zorg kan boeken bij Dytter. Ik ben zo benieuwd hoe ze het uit komt leggen en hoe het nu daadwerkelijk werkt. Hoe werkt Dytter nou en hoe kan ik zorg boeken? Zou het iets voor mij zijn? Of blijft het slechts bij een keer uitproberen?

Ik vind het altijd super leuk om nieuwe dingen uit te proberen, maar toch ben ik eigenlijk best zenuwachtig. Dit komt denk ik omdat het zo persoonlijk is. Zorg voor jezelf komt ontzettend dichtbij en blijft altijd lastig. Zorgen voor een ander is anders, een stuk makkelijker, geloof me. Zorg ontvangen voor jezelf is confronterend en iets wat ik eigenlijk niet wil. Ik wil namelijk heel graag alles zelf doen én kunnen. Op het moment dat iemand je gaat vragen wat voor zorg je nodig hebt, moet je dus eigenlijk zeggen wat je niet zelf kunt en dat is niet leuk.

 

De inplan-afspraak met Dytter

Gelukkig vliegt de tijd voorbij en kan ik er even niet verder over nadenken en staat ze al voor de deur. Terwijl ik haar binnen laat, ben ik al een beetje opgelucht, ze ziet er in ieder geval heel vriendelijk uit.

We pakken al snel de laptop erbij, zodat ze mij kan laten zien hoe het online systeem werkt. Het systeem van Dytter is gebruikersvriendelijk, maar toch denk ik meteen aan mijn oudere buren. Ze zijn in de tachtig maar zijn toch echt wel met de tijd mee. Toch denk ik dat ze dit nog best moeilijk zullen vinden, online je eigen zorg boeken. Zij zouden zeker begeleiding nodig hebben bij deze moderne manier van zorg zoeken en boeken, maar misschien is dit wel makkelijk op te vangen door familie.

 

Het online inplannen van de zorg

Ik vind het zelf wel prettig dat ik de online profielen van de zorgverleners rustig kan bekijken, zo ben ik niet afhankelijk van wat een zorgorganisatie voor mij beslist. Ik kan gewoon zelf mijn zorg samenstellen. Zo kies ik zelf wanneer en waar ik zorg wil ontvangen, maar mag ik ook uitkiezen wie ik mijn huis binnen laat om zorg aan mij te verlenen, wat een verademing is dat!

Hoe simpel kan iets zijn! Ik zoek zorg, ik boek de zorg en ik ontvang zorg!  Zorg van degene die ik zelf heb uitgezocht!

Ik heb ervoor gekozen om op korte termijn iemand te boeken voor een uur, want in mijn situatie werkt dat ook zo, ik heb niet iemand nodig over 3 maanden, nee, ik ben nu ziek en ik heb nu zorg nodig. De zorg die ik ga vragen is niet heel ingewikkeld, het gaat voornamelijk om overbelasting van mezelf en mijn man weg te nemen. Ik vraag de zorgverlener of ze boodschappen wilt doen en wilt koken. Iets wat voor mij vaak een hele opgave is. Het neemt vaak al mijn energie weg, waardoor ik aan het einde van de dag echt op ben.

 

De zorg is geboekt, wat nu?

Mijn zelf samengestelde zorgmoment in ingepland. Eens kijken of het zo werkt bij Dytter… Of het echt zo eenvoudig is als zij mij vertellen: gemakkelijk en snel online zorg boeken…

In deze blog staat vooral het online samenstellen en boeken van de zorg via Dytter centraal. Volgende week komt mijn blog online waarin ik vertel hoe ik de zorg ervaren heb en hoe ik de service van Dytter vind.

31 januari 2017 - Zorgverlener, Zorgvrager - André Piso