IMAGE

Zorg zoeken, vergelijken, kiezen en boeken via Dytter: het werkt!

Succesvol zorg zoeken, vergelijken, kiezen en boeken

In mijn vorige blog schreef ik dat een uurtje zorg ging boeken bij Dytter. Ik was erg benieuwd of het echt zo simpel kan zijn: zorgverlening zoeken, boeken en ontvangen. Gepersonaliseerde zorg dus eigenlijk, want ik heb zelf mijn zorgmoment samengesteld.. En ik kan het bevestigen, ja zo simpel is het!

 

Het boekingsproces

Ik had samen met een medewerker van Dytter de online procedure doorlopen. Ik kon zelf iemand kiezen die bij ons gezin en situatie leek te passen. We noemen haar hier voor het gemak even Patricia. Patricia heeft een profiel met foto, die er goed uitziet en ook niet onbelangrijk: haar uurtarief is schappelijk. Aangezien ik geen PGB (persoonsgebonden budget) heb is dat voor mij ook belangrijk.

Het maken van de afspraak gaat niet meteen goed, dit komt omdat er nog een ontwikkelpuntje zit in het onlinesysteem van Dytter. Maar de medewerker van Dytter hield het allemaal strak in de gaten. Zij zorgde dat we binnen enkele dagen een afspraak hadden staan en dat Patricia mijn zelf samengestelde, gepersonaliseerde, zorg bij mij zou komen verlenen.

 

De afspraak

Patricia komt op maandag keurig op de afgesproken tijd aan. We maken even kort kennis met elkaar en ik probeer haar snel uit te leggen hoe het gezin in elkaar steekt, wat mijn ziekte inhoud en wat ik graag zou willen dat zij gaat doen. Ze komt immers maar een uurtje.

Patricia pakt het heel makkelijk en natuurlijk op. Ze heeft al heel snel door hoe alles werkt, doet een boodschap bij de winkel aan de overkant en start met koken. Ondertussen merk ik dat ik die dag iets teveel gedaan heb en een instortmoment heb. Alle energie zakt dan weg en het enige wat ik dan eigenlijk kan gaan doen is liggen… Maar kan ik dat wel maken nu Patricia hier voor de eerste keer is? Ik heb geen keuze: mijn lichaam roept stop, dus neem ik mijn vaste plek in op de bank en laat Patricia in de keuken haar gang gaan. Patricia heeft dit goed door en stopt met vragen hoe ik het eten precies wil hebben. Ze maakt de lasagne af en zet die alvast in de oven, zodat ik die straks alleen nog aan hoef te zetten.

Binnen het uur heeft ze dus een boodschap gedaan, gekookt en de keuken weer opgeruimd. Na dit alles heeft ze heeft nog een paar minuten over en vraagt wat ze nog voor me kan doen. Ik weet het even niet, dus stelt ze zelf voor de tafel te dekken voor ons. Iets heel simpels, maar voor mij vaak ook erg vermoeiend, dus ik ben blij dat ze dat OOK nog voor me doet. Dan is haar uurtje zorgverlening weer voorbij, we geven elkaar een hand en ik bedank haar hartelijk. Ik hoef me geen zorgen te maken over de betaling: dit is online al gedaan. Lekker praktisch!

 

Mijn mening over Dytter

Als ze weg is denk ik er nog even over na wat ik ervan vond. Patricia is een hele lieve zorgverlener en ondanks dat ik het moeilijk blijf vinden om zorg te ontvangen is zij zeker iemand die ik vaker zou willen boeken. Langzaam dringt het tot me door dat er in zorgland nog heel wat stappen te maken zijn naar persoonlijke zorg, die zeker niet duurder of ingewikkelder hoeft te zijn, in tegendeel. Dytter maakt hier een mooie stap in! Zorgvragers, zoals ik, kunnen eenvoudig zelf de zorg samenstellen en zo gepersonaliseerde zorg ontvangen. Wanneer, waar en van wie wij zorg willen, we bepalen het zelf!

06 februari 2017 - Zorgverlener, Zorgvrager - André Piso