IMAGE

Zorgverlener bij Dytter: welke redenen had Lisa om zzp’er te worden?

Het verhaal van een zelfstandige zorgverlener

Lisa is een zorgverlener die zich bij Dytter heeft geregistreerd. In deze blog vertelt Lisa haar verhaal. Ze vertelt je graag waarom zij zzp’er is geworden in de zorg. Verder neemt ze je graag mee in haar motivatie om zich bij Dytter in te schrijven, waarom ze zelfstandige zorg verleent via Dytter en wat haar verwachting is om zich te registreren als zzp’er.

Te veel geld naar de directeur

‘’Mijn naam is Lisa, 43 jaar en ik woon met mijn vriend in het oosten van het land, in een dorpje vlakbij Deventer. Sinds mijn negentiende werk ik al in de zorg. Eerst bij een verzorgingshuis, maar dat was niet helemaal mijn ding. Na een aantal jaar niet gewerkt te hebben, ben ik nu sinds zes jaar bij een thuiszorgorganisatie aan de slag. Thuiszorg past helemaal bij mij! Zelfstandig en bij mensen thuis in hun eigen omgeving zorg bieden.

Dit jaar wil ik beginnen met de opleiding tot verpleegkundige in de wijk, mbo niveau 4. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen als zorgverlener. Ik denk daarnaast dat het essentieel is als je ziet hoe de zorg zich ontwikkelt: mensen hebben steeds zwaardere zorg nodig omdat ze langer thuis willen en blijven wonen.

De situatie van de thuiszorg in Nederland vind ik soms best triest. Ik lees op sociale media en in de krant over thuiszorgorganisaties die failliet zijn. Dat is natuurlijk verschrikkelijk: vooral voor de cliënten maar ook voor de zorgverleners. Ik denk wel eens dat het geld voor zorg niet op de juiste manier besteed wordt. Dat het wordt uitgegeven aan een te hoog salaris voor de directeur, terwijl de cliënten juist minder zorg krijgen. Dat zou toch niet moeten mogen?’’

 

Registreren bij Dytter


‘’Op dit moment werk ik achttien uur per week in vaste dienst als zorgverlener. Ik zou daarnaast nog wel een aantal uur willen werken. Dat is niet mogelijk bij mijn huidige werkgever. Daarom heb ik ervoor gekozen om me in te schrijven bij Dytter. Ik dacht: waarom niet? Inschrijven is gratis. Als ik daardoor flexibel, zelfstandige zorg kan verlenen, zou dat fijn zijn.

Ik heb veel positieve verhalen gehoord van andere zelfstandige zorgverleners (zzp’ers in de zorg): je kunt je eigen tijd indelen, een band opbouwen met de cliënt en krijgt meer waardering (ja, ook in geld) voor de geleverde zorg. Dytter lijkt mij daarvoor een goed initiatief.’’

 

Zzp’er ingewikkeld?

‘’Ik begrijp dat ik me wel moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel om als zelfstandige zorgverlener aan de slag te kunnen: daar zie ik nog wel een beetje tegenop. Maar een voormalig collega, die recentelijk een zelfstandige zorgverlener is geworden, vertelde dat het niet ingewikkeld is. Ik moet me daar nog wel in verdiepen. Gelukkig kan ik op internet veel vinden en schijnt de Kamer van Koophandel je hierbij te helpen.’’

Bij Dytter willen wij je graag helpen om zzp’er in de zorg te worden. Speciaal hiervoor hebben wij een gratis e-learning ontwikkelt. Een soort digitaal werkboek. In deze gratis e-learning zie je alle stappen die je kunt of moet zetten om zzp’er in de zorg te worden.

Lees hier meer over onze gratis e-learning: hoe word ik zzp’er in de zorg?

 

Verwachting: goede band met cliënt

‘’Ik verwacht dat ik binnenkort een boeking binnen krijg via Dytter, om zelfstandig zorg te verlenen bij iemand in mijn buurt. Bij een cliënt die speciaal voor mij kiest. Met wie ik een band kan opbouwen. Dat ik flexibel kan bepalen of dit wel of niet uitkomt naast mijn andere baan en dat ik zo min mogelijk te maken heb met administratie.

Ook hoop ik zelf in staat te worden gesteld om met de cliënt te bepalen wat goede zorg is en tegelijkertijd met Dytter-collega’s in contact te komen. Verder verwacht ik mezelf te ontwikkelen als zelfstandige zorgverlener. Veel nieuwe dingen te leren en met de tijd mee te gaan, waarbij steeds meer online gezocht en gevonden wordt. Zelfs in de thuiszorg!’’

 

Wil je zelf aan de slag als zelfstandige zorgverlener via Dytter?

Ben je zelf zorgverlener en wil je jezelf net zoals Lisa registreren bij Dytter? Ga dan naar onze zorgverlenerspagina en kom meer te weten over Dytter, over het verlenen van zelfstandige zorg via Dytter en hoe het Dytter systeem werkt. Wil je zelf zzp’er worden, zodat je zelfstandig zorg kunt verlenen, maar weet je niet welke stappen je moet ondernemen? Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een gratis e-learning: hoe word ik zzp’er in de zorg? ontwikkelt.

Ben je een zorgvrager en op zoek naar flexibele, persoonlijke zorg waarbij je zelf kunt kiezen uit verschillende zorgverleners zoals Lisa? Kijk dan op onze zorgvragerspagina. Hier vind je onder andere meer informatie over hoe je zorg kunt boeken, hoe het Dytter systeem werkt en wat je kunt verwachten. Wil je liever eerst van een ander horen of zij tevreden was met de zorgverlener die zij via Dytter geboekt heeft? Het verhaal van een van onze zorgvragers lees je in haar blog: Zorg ontvangen via Dytter: erg gemakkelijk en prettig!

25 mei 2017 - Zorgverlener - André Piso