Hoe gaat Dytter om met de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Vanaf 25 mei 2018 is in de Europese Unie de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG of op zijn Engels GDPR) van toepassing. Dit betekent dat er vanaf die datum een nieuwe privacywetgeving geldt voor het verwerken van persoonsgegevens.

Via Dytter kan zorg gezocht en geboekt kan worden. Om via Dytter goede zorg te kunnen boeken, hebben wij verschillende gegevens van je nodig.  Dit valt onder ‘verwerken van gegevens’ hiermee bedoelen wij dat wij jouw gegevens opslaan en gebruiken om onze dienst goed aan te kunnen bieden. In ons Privacybeleid gaan wij hier dieper op in. Hier lees je welke (persoons)gegevens wij opslaan en gebruiken, hoelang én waarom. Je leest ons privacybeleid hier: Dytter privacyverklaring

Hoe bepaal ik mijn uurtarief?

Als je moeite hebt met het bepalen van een uurtarief, dan kun je hulp krijgen van De Zorgprofessional. De Zorgprofessional is een branchevereniging voor zelfstandige zorgverleners. Klik hier voor de website van De Zorgprofessional. Wil je liever even snel kijken wat een gangbaar tarief is voor de zorg, dan biedt dit overzicht van gangbare tarieven in de zorg genoeg informatie.

Kan iedereen zorg verlenen via Dytter?

Ja, verzorgenden en verpleegkundige kunnen zorg verlenen via Dytter. De enige voorwaarden die wij stellen is dat zij ingeschreven staan als zzp’er of werkzaam zijn bij een zorgorganisatie die gebruik maakt van ons zorgplatform.

Ben je nog geen zzp’er in de zorg, maar wil je dit wel graag worden? Ook dan kun je je alvast inschrijven en een profiel aanmaken. Met onze gratis e-learning: hoe word ik zzp’er in de zorg? helpen wij je graag in het proces om zzp’er in de zorg te worden.

Dytter is nog niet in heel Nederland beschikbaar. Wanneer je je nu registreert, sturen we automatisch een e-mail wanneer Dytter beschikbaar is in jouw postcodegebied. Klik hier om je te registreren.

Ik wil graag zzp’er worden om zorg te kunnen verlenen via Dytter, kunnen jullie mij helpen?

Wij kunnen jou hier zeker bij helpen! Voor alle zorgprofessionals die graag voor zichzelf willen beginnen en zzp’er willen worden hebben wij een gratis e-learning ontwikkeld: hoe word ik zzp’er in de zorg? In deze e-learning laten wij je de stappen zien die je moet volgen om zzp’er te worden.

Kan ik zorg verlenen via Dytter naast mijn huidige baan?

Jazeker, Dytter is erg geschikt om naast je huidige baan te gebruiken. Je bepaalt tenslotte zelf wanneer je werkt, zo kan je flexibel je uren inplannen zodat je naast je huidige baan extra uren – en inkomsten – kunt maken via Dytter.

Let wel op: als je op dit moment in loondienst werkt is het wel noodzakelijk dat je toestemming krijgt van je werkgever. Jouw inzet via Dytter kan gezien worden als nevenactiviteit. In sommige gevallen staat er in je contract of je naast je huidige baan ook nevenactiviteiten mag ondernemen en of je dus aan de slag mag als zzp’er. Bespreek dit dus goed met je werkgever en laat je plannen aan hen weten. Transparantie tussen werkgever en werknemer werkt natuurlijk altijd het fijnst!

Wat moet ik doen als ik ziek ben en een afspraak niet na kan komen?

Helaas wordt iedereen wel eens ziek. Je bent echter als zelfstandige zorgverlener nu zelf verantwoordelijk voor vervanging indien je binnen 24 uur voordat de boeking plaatsvind ziek wordt. Als je langer van te voren al ziek wordt of bent, kan de boeking eenvoudig geannuleerd worden. In dit geval dient zorgvrager zelf voor vervanging te zorgen.

Het is dus verstandig dat je contacten opdoet met Dytter-collega’s, andere zzp’ers binnen het Dytter platform, met dezelfde vaardigheden waarover jij beschikt zodat je aan hen kunt vragen of zij jouw opdrachten kunnen uitvoeren. Zo kom je minder snel in de problemen!

Hoe wordt de geleverde zorg uitbetaald?

Wanneer de zorgvrager een dienst boekt, verloopt de betaling via Dytter. De factuur voor jouw dienst wordt namelijk door Dytter digitaal verzonden aan de zorgvrager (of naar zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger).

Heeft Dytter het geld ontvangen? Dan betaalt Dytter jou uit voor de geleverde diensten. Daarvan worden de 10% boekingskosten afgetrokken. Je ontvangt dus direct het netto bedrag op je rekening en hoeft verder geen actie te ondernemen.

Wordt je geboekt via een zorgvrager met een persoonsgebonden budget? Dan zorgt de zorgvrager (of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger) zelf voor de indiening van de factuur ter vergoeding daarvan. Je wordt in dit geval uitbetaald door de zorgvrager. Wij sturen je dan achteraf een factuur voor de bemiddelingskosten (10% van jouw uurtarief).

Moet ik zelf nog een overeenkomst opstellen?

Nee, jij hoeft zelf geen zorgovereenkomst of Verwerkersovereenkomst (in richtlijnen met de AVG) op te stellen.

Dytter heeft een zorgovereenkomst voor jou en de zorgvrager opgesteld. Een Verwerkersovereenkomst hebben wij ook voor jou opgesteld. Zowel jij als de zorgvrager dienen akkoord te gaan met deze overeenkomst. Op deze manier zorgen wij ervoor dat er met elke boeking, met een nieuwe zorgvrager, een zorgovereenkomst én Verwerkersovereenkomst beschikbaar wordt gesteld die al door beide partijen ondertekend is. Dit scheelt jou weer tijd die je in de zorg kunt stoppen!

Hoe snel wordt de factuur betaald?

De factuur heeft een betalingstermijn van 30 dagen. Deze betalingstermijn kun je ook terug vinden in de zorgovereenkomst tussen jou en de zorgvrager. De kosten die ontstaan als gevolg van een te late betaling zijn voor rekening van de zorgvrager.

Waar kan Dytter zorgverleners, zoals ik, bij helpen?

Wij willen jou zo veel mogelijk helpen. Als je bijvoorbeeld nog geen zzp’er in de zorg bent, maar dit wel wilt worden, kun je onze gratis e-learning: hoe word ik zzp’er in de zorg? volgen. Hierin nemen wij jou mee in de stappen die je moet ondernemen als je voor jezelf wilt beginnen.

Verder willen wij je door middel van blogs met tips en tricks je inspiratie en wellicht al antwoorden op je vragen geven. Mocht er iets zijn waar jij niet aan uit komt, dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We kunnen altijd samen kijken of we een oplossing of antwoord voor je kunnen vinden.

Waar we je echter niet bij helpen is het vinden van zorgopdrachten of zorgopdrachten voor je regelen. We hebben Dytter gebouwd als tool waarbij zowel de zorgvrager als de zorgverlener volledige eigen regie krijgt. Beide partijen mogen dus kiezen aan of van wie zij zorg willen verlenen of ontvangen. Wij kunnen niet garanderen dat jij geboekt wordt door zorgvragers.