IMAGE

Hoe word ik zzp’er in de zorg?

Wat moet ik doen om zzp’er in de zorg te worden?

Je hebt de ambitie om voor jezelf te beginnen als zzp’er in de zorg. Om welke reden dan ook, misschien wil je de zorg naar een hoger niveau tillen, wil je zelf bepalen wanneer je werkt of omdat je meer grip wilt hebben op je inkomsten.

Ik twijfel nog, wat is het voordeel om als zzp’er zorg te verlenen?

We kunnen verschillende pluspunten noemen die zzp’ers in de zorg ervaren. Allereerst kun je zelfstandig zorg verlenen aan zorgvragers op de manier die jij het fijnst vindt. Ben je goed in wondverzorging of juist goed in steunkousen aan-, of uittrekken. Je kiest zelf welke zorg je – aantoonbaar – kunt en wilt verlenen. Je kunt je dus meer richten op de handelingen waar jij goed in bent en die je leuk vindt, in plaats van zorg te verlenen die je wellicht minder leuk vindt. Als zelfstandige zorgverlener bepaal je dus echt zelf welke zorg je wilt leveren. Dit maakt je werk waarschijnlijk een stuk leuker!

Je bepaalt zelf hoe je werkt, aan wie je zorg verleent en wanneer je deze zorg biedt. Wij geloven dat deze vrijheid er ook voor zorgt dat de kwaliteit van de aangeboden zorg verbetert én jij in je kracht staat als zorgverlener.

 

1. Bepaal je eigen werkuren

Als zzp’er in de zorg bepaal je zelf wanneer en hoeveel uur je werkt. Hierdoor creëer je een betere balans tussen je werk en privéleven. Zo kun je de ene week bijvoorbeeld 40 uur werken en de week erop minder. Vind je het fijner om in de avond te werken? Geregeld! Werk je prettiger in de ochtend? Ook prima! Deze keuzes maak jij zelf. Je kunt dus ook aan de slag als zzp’er in de zorg naast je huidige baan, bijvoorbeeld als je parttime werkt maar extra wilt werken wanneer het jou uitkomt: je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent.

 

2. Kies en wordt gekozen

Je wordt geboekt door een zorgvrager die jou heeft gekozen. Zij kiezen jou omdat je goede beoordelingen hebt gekregen of omdat je de zorg biedt waar de zorgvrager naar op zoek is. De zorgvrager heeft jou gekozen en zij worden er heel erg blij van als je deze zorg komt verlenen.

En niet alleen de zorgvrager kiest van wie hij/zij zorg wilt ontvangen, als zzp’er krijg je ook de keuze aan wie jij zorg wilt verlenen. Wil je liever zorg verlenen aan iemand die gezellig een praatje maakt? Of liever iemand die jou rustig je werk laat doen? Als zzp’er in de zorg kies je zelf!

 

3. Bepaal je eigen uurtarief

Als zzp’er kun je zelf bepalen welk uurtarief je aanhoudt voor de zorg die je verleent. Je hebt de inkomsten zelf in de hand. Maar maak je hierover geen zorgen; wij geven je ook handvatten om je uurtarief te bepalen. Wil je snel even kijken welk uurtarief een zzp’er in de zorg hanteert? Bekijk dan dit overzicht van inkomsten en uitgaven voor zzp’ers in de zorg.

“Als zzp’er in de zorg krijg je meer eigen regie waarbij je zelf je tarief bepaalt, de uren die je werkt én voor wie je werkt.”

 

Kortom, je verleent zorg op een manier waar jij vrolijk van wordt!

Je kunt zelf volledig bepalen hoe jij zorg wilt verlenen. Zo kies je zelf wanneer, waar, aan wie en welke zorg jij wilt verlenen. Je bepaalt ook nog eens voor welk tarief jij die zorg wilt verlenen. Als zzp’er in de zorg ervaar je dus meer vrijheid en kan jij je richten op hetgeen waar jij vrolijk van wordt. Het is makkelijker te combineren met je privéleven, want je bepaalt ook nog eens wanneer je wilt werken en wanneer niet.

 

Ik wil zzp’er in de zorg worden, maar ik heb nog een vraag…

We willen je graag helpen. We faciliteren en ondersteunen je zo veel mogelijk om zzp’er te worden.

Heb je nog andere vragen? Dan verwijzen we je graag naar ‘De Zorgprofessional’. Zij kunnen je verder ondersteunen in het proces van om zzp’er te worden. Bezoek de website van De Zorgprofessional of neem contact op via info@dezorgprofessional.nl of 06-55164827.

Heb je nog vragen over Dytter? Bekijk dan onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op! Onze gegevens kan je vinden op onze contactpagina.