IMAGE

Vereisten voor zorgverleners

Zelfstandig zorg verlenen: aan welke eisen moet ik voldoen?

Bij Dytter vinden we veiligheid, kwaliteit, eigen regie en keuzevrijheid erg belangrijk. We willen dat zorgvragers keuzevrijheid ervaren. Boven alles is het natuurlijk belangrijk dat zij zorg ontvangen van een zorgverlener die de juiste diploma’s, papieren en andere documenten heeft. Kortom, iemand die bevoegd en bekwaam is. Om dit te kunnen waarborgen, stellen wij een aantal eisen aan de zorgverleners die via Dytter zorg willen verlenen.

1. Je bent een zzp’er

Om zelfstandig via Dytter zorg te verlenen, dien je als zelfstandige zorgverlener – ook wel zzp’er in de zorg genoemd – werkzaam te zijn. Dit is nodig omdat wij niet optreden als zorgorganisatie. Je komt niet bij ons in dienst, maar voert je werkzaamheden zelfstandig uit. Zo krijg jij als zorgverlener de (keuze)vrijheid en regie die je graag wilt.

2. Je gaat vertrouwelijk om met persoonsgegevens

Zoals we eerder noemden, vinden we eigen regie, keuzevrijheid, veiligheid en kwaliteit erg belangrijk.  Om aan te tonen dat je veilig omgaat met de persoonsgegevens van onze zorgvragers teken jij een Verwerkersovereenkomst (onderdeel van de AVG-wetgeving). Deze overeenkomst hebben wij al voor je klaar staan; je hoeft hem alleen nog maar te ondertekenen.

3. Je bent bevoegd en bekwaam

Kwaliteit staat bij Dytter voorop, zodat zorgvragers gegarandeerd goede en professionele zorg op maat ontvangen. Zodra jij een boekingsvoorstel ontvangen hebt én daarmee akkoord bent gegaan, willen wij graag controleren of jij bevoegd en bekwaam bent. Dit willen wij graag controleren. Hiervoor hebben wij de volgende documenten van jou nodig:

  • Kopie van je paspoort of ID-kaart;
  • Kopie van je hoogst genoten opleiding;
  • Kopie VOG-verklaring;
  • KvK-nummer;
  • Referenties van voorgaande opdrachten/opdrachtgevers – zij zullen deze benaderen om te vragen of jij echt voor hen hebt gewerkt;
  • Zorgverlener vanaf mbo niveau 4: BIG-registratie nummer.

Mocht je in het bezit zijn van een keurmerk waarin deze onderdelen al zijn opgenomen, dan is het ook voldoende om dit keurmerk aan ons te tonen. Bepaalde informatie zullen hier misschien niet in opgenomen zijn, mocht dit het geval zijn dan zien we de missende informatie graag alsnog tegemoet.

Alles akkoord? Dan kun je geboekt worden door zorgvragers!

✔ Je bent een zzp’er;

✔ Je gaat vertrouwelijk om met persoonsgegevens;

✔ Je bent bevoegd en bekwaam.

Dat is goed nieuws! Wanneer je je nu aanmeldt als zorgverlener bij Dytter word je volledig zichtbaar voor zorgvragers. Zo wordt je geboekt door zorgvragers en kan je thuiszorg op maat verlenen op een manier die bij jou past!