IMAGE

Hoe werkt het?

Thuiszorg op maat ontvangen

Met het Dytter online zorgplatform maken wij het voor zorgvragers makkelijker om (thuis)zorg op maat te ontvangen. Via Dytter neem je de regie in eigen handen. In het Dytter online zorgplatform bepaal jij zelf volledig hoe jouw zorgmoment eruit komt te zien.

Je zoekt, vergelijkt, kiest en boekt de zorg op een manier die bij jou past. Zo ontvang je altijd (thuis)zorg op maat, afgestemd op jouw situatie. Aan de hand van jouw eisen krijg je een selectie te zien van beschikbare zorgverleners bij jou in de buurt. Doordat jij zelf je zorgmoment samenstelt ontvang jij (thuis)zorg op maat en weet je precies waar je aan toe bent.

 

Kwaliteit en veiligheid staat bij Dytter voorop!

Via Dytter kun je enkel zorgverleners zoeken, vergelijken, kiezen en boeken die bevoegd en bekwaam zijn in hun vak. Voordat je een professionele zorgverlener kunt boeken, laten wij hen namelijk screenen. Tijdens de screening worden een aantal zaken gecontroleerd, bijvoorbeeld of zij bevoegd en bekwaam zijn en of vragen wij naar een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) om er zeker van te zijn dat er zich in het verleden geen problemen hebben plaatsgevonden met de zorgverlener. Zo zorgen wij ervoor dat jij goede, professionele, zorg ontvangt die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.

 

Een profiel aanmaken

Een van de eerste stappen om het Dytter online zorgplatform te gebruiken en om zelf je zorg samen te stellen, is om je aan te melden als zorgvrager. Dit kan jij zelf doen of jouw wettelijke vertegenwoordiger. Een derde optie is dat de zorgorganisatie, waarvan jij zorg ontvangt, dit voor jou doet. In dat geval dient de zorgorganisatie wel al gebruik te maken van het Dytter online zorgplatform.

Maakt de zorgorganisatie waar jij zorg van ontvangt nog geen gebruik van Dytter? Tip hen dan over ons en zodat jij (thuis)zorg op maat kan ontvangen. 

Als je jezelf hebt aangemeld, is het tijd om je profiel aan te vullen. We willen graag van je weten wie je bent, of en welke indicatie jij hebt – geen zorgen, als je dit niet hebt kan je dit ook via Dytter regelen – waar je woont en of je een wettelijke vertegenwoordiger hebt. Voorzie je profiel ook van een (leuke) foto en een kort stukje over jezelf, dit is altijd prettig voor een zorgverlener om te zien.

 

Het zorgplatform gebruiken

Voorkeuren doorgeven

Als je alles hebt ingevuld, kun je aan de slag! Je kunt je zorg zelf samenstellen door aan te geven wanneer, waar en welke zorg je nodig hebt. Ook kun je eventueel nog filteren op overige kenmerken van een zorgverlener zoals het geslacht, of de zorgverlener rookt en of hij/zij huisdieren heeft.

Je krijgt nu een overzicht te zien van professionele zorgverleners die beschikbaar zijn en die jouw gekozen zorg kunnen verlenen. Bekijk de profielen van de zorgverleners, waarbij ze wat meer over zichzelf vertellen en lees de eerdere beoordelingen. Zoek, vergelijk en kies de zorgverlener die het beste bij jou en je situatie past.

 

Een boekingsvoorstel maken

Je hebt jouw zorgmoment samengesteld en hebt jouw ideale zorgverlener gevonden. Nu kun je een boekingsvoorstel versturen, waarin je aangeeft wanneer, waar, welke zorg en hoelang je zorg wilt ontvangen.

De zorgverlener ontvangt jouw boekingsvoorstel en krijgt de mogelijkheid om deze te accepteren, te wijzigen of te weigeren. Wij geven zorgverleners namelijk ook de keuze om zelf voor hun zorgvrager te kiezen. Alleen op deze manier bieden wij iedereen de eigen regie die zij graag willen. Wanneer de zorgverlener een beslissing heeft genomen, ontvang jij hier een bericht over. Is jouw boekingsvoorstel geweigerd door de zorgverlener, dan zul je helaas een andere zorgverlener moeten zoeken.

 

Een geaccepteerde boeking

De boeking is geaccepteerd. Vanaf dit moment is de boeking definitief. In de tussentijd kan de zorgverlener jouw indicatie en overdrachten van collega-zorgverleners zien. Jullie krijgen nu de optie om direct contact met elkaar op te nemen via de chatfunctie. Via de chatfunctie kan je bijvoorbeeld nog wat laatste zaken bespreken. Wanneer je bijvoorbeeld aan de zorgverlener hebt gevraagd om boodschappen te halen, kun je doorgeven welke boodschappen je graag wilt. Of je hebt een boeking gemaakt met de vraag of ze voor je wil koken, dan kan je ook vragen of ze jouw lievelingseten wil bereiden.

 

Na het zorgmoment

De zorgverlener is bij je langs geweest en heeft de zorg verleend zoals afgesproken. Als het zorgmoment langer of korter heeft geduurd dan afgesproken, dan kunnen jullie allebei de tijdsduur nog aanpassen. Een voorbeeld: je hebt iemand geboekt van 10 tot 11 uur in de ochtend. De zorgverlener was echter iets langer bezig, omdat je nog een extra vraag had, dus hij/zij bleef tot half 12. Dit is dan een half uur langer dan afgesproken. Als zoiets voorkomt kunnen jullie dit beiden aangeven in de boeking. Zodra de tijdsduur is aangepast, dienen jullie hier allebei akkoord mee te gaan.

Ook krijg je een melding van ons of je een beoordeling wilt schrijven over de verleende zorg. Je kunt de zorgverlener ster(ren) geven, één ster voor een slecht verleend zorgmoment en vijf sterren voor een perfect zorgmoment. Je kunt een toelichting of een compliment geven. Dat is natuurlijk altijd fijn!

 

Heb je nog vragen na het lezen van deze tekst?

Is er iets nog niet helemaal duidelijk na het lezen van deze tekst en heb je nog vragen? Bekijk dan de meest gestelde vragen, wellicht staat het antwoord van jouw vraag ertussen.

Wil je graag gebruik maken van het Dytter online zorgplatform en jezelf aanmelden om direct zorg op maat te ontvangen? Registreer je dan gratis!