IMAGE

Verpleging, verzorging en overige zorg

Wanneer je bij ons zorg zoekt en boekt, kun je kiezen uit drie verschillende categorieën: verpleging, verzorging en overige zorg.  Ook wanneer je als zelfstandige zorgverlener een profiel aanmaakt zullen wij je vragen welke zorgdiensten je kunt uitvoeren. Tijdens het aanmaken van jouw profiel zie je automatisch de diensten die horen bij jouw opleidingsniveau.

Verpleging

Verpleging, of verpleegkundige zorgdiensten, hieronder valt onder andere basiszorg zoals de persoonlijke verzorging, maar ook verpleegkundige handelingen zoals wondzorg, toedienen van medicatie en stomazorg.

 

Verzorging

Verzorging biedt hulp bij de dagelijkse levensbehoefte. Het belangrijkste uitgangspunt is dat de zorgvrager zich verzorgd voelt. Het kan voorkomen dat de zorgverlener hulp biedt bij de dagelijkse levensbehoefte of dat men stuurt op zelfredzaamheid. Wanneer de zorgvrager bijvoorbeeld een klap heeft gehad, waardoor het lichaam tijdelijk niet goed meer kan functioneren, is het eerder gewenst dat de zorgverlener helpt bij zelfredzaamheid zodat men dit op den duur zelf weer kan oppakken. Bij ouderen kan het juist het geval zijn dat er permanente hulp nodig is, omdat het lichaam deze handelingen zelf niet meer kan uitvoeren.

Zelfstandigheid is uiteindelijk het uitgangspunt: zorgvragers geven aan waar er hulp nodig is. Er wordt niks opgedrongen en er wordt door beide partijen bepaald hoe de zorg het beste verleend kan worden.

 

Overige diensten

Speciaal voor de handelingen die niet onder verpleging of verzorging thuishoren, hebben wij overige diensten als categorie toegevoegd. Eenzaamheid is bijvoorbeeld ook een groot probleem bij ouderen. De, soms ietwat korte, zorgmomenten zijn dan wel contactmomenten alleen biedt dit niet de uitkomst voor dit grootschalige probleem. Ouderen waarderen contactmomenten natuurlijk heel erg, dus dit wilden wij ook graag aanbieden. Men kan in deze categorie dan ook contactmomenten inplannen, bijvoorbeeld een heerlijke ochtendwandeling of even samen een momentje om heerlijk met elkaar te kletsen.

Naast de sociale contacten bieden we ook ondersteuning aan bij zaken die de zorgvrager zelf niet meer kan uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaald financiën en administratie welke te ingewikkeld zijn voor ouderen, hulpmiddelen aanvragen of hulp bij het halen van de boodschappen. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken en wij bieden het aan. Als het niet in één van onze vaste opties valt, kun je als zorgvrager altijd nog via de chat extra aanvragen doen richting de zorgverlener.

 

Meld je gratis aan!

Ben je een (zelfstandige) zorgverlener en wil je graag in contact komen met zorgvragers die jouw hulp goed kunnen gebruiken? Met een paar simpele stappen maak je hier een zorgverleners account aan, zodat je snel aan de slag kunt! Je bepaalt altijd zelf wanneer, waar en welke zorg je wilt verlenen.

Wil je graag zorg ontvangen? Met een paar simpele stappen maak je hier een zorgvrager profiel aan! Met een zorgvragers profiel kan jij zelf jouw ideale zorgmoment samenstellen.