IMAGE

Verpleging, verzorging en overige diensten

Bij Dytter kennen wij drie zorg categorieën: verpleging, verzorging en overige diensten. Tijdens het zoeken en boeken van zorg, of van zorg die in je indicatie is vastgesteld, kan jij aangeven welke zorghandelingen je nodig hebt. Wanneer je als zelfstandige zorgverlener een account aanmaakt zullen wij je vragen welke zorghandelingen jij (graag) wilt uitvoeren.

Let op: als zelfstandige zorgverlener krijg je enkel de handelingen te zien die gekoppeld zijn aan jouw zorgniveau. Als Verzorgende IG mag je bijvoorbeeld niet alle handelingen die verrichten een HBO Verpleegkundige wel mag verrichten.

 

Verpleging

Verpleging, of verpleegkundige (zorg)handelingen, richten zich op de gezondheid van de zorgvrager. Het kan voorkomen dat zij bijvoorbeeld een wond hebt opgelopen en deze medische aandacht nodig heeft. De zorgverleners bieden hen hier dan graag ondersteuning bij. Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden op te noemen, waarbij verpleegkundige handelingen gewenst of noodzakelijk zijn. Het uitgangspunt blijft altijd dat men gelukkig en gezond oud kan worden. Hier helpen wij graag aan mee!

 

Verzorging

Verzorging biedt hulp bij de dagelijkse levensbehoefte. Het belangrijkste uitgangspunt is dat de zorgvrager zich verzorgd voelt. Het kan voorkomen dat de zorgverlener hulp biedt bij de dagelijkse levensbehoefte of dat men stuurt op zelfredzaamheid. Wanneer de zorgvrager bijvoorbeeld een klap heeft gehad, waardoor het lichaam tijdelijk niet goed meer kan functioneren, is het eerder gewenst dat de zorgverlener helpt bij zelfredzaamheid zodat men dit op den duur zelf weer kan oppakken. Bij ouderen kan het juist het geval zijn dat er permanente hulp nodig is, omdat het lichaam deze handelingen zelf niet meer kan uitvoeren.

Zelfstandigheid is uiteindelijk het uitgangspunt: zorgvragers geven aan waar er hulp nodig is. Er wordt niks opgedrongen en er wordt door beide partijen bepaald hoe de zorg het beste verleend kan worden.

 

Overige diensten

Speciaal voor de handelingen die niet onder verpleging of verzorging thuishoren, hebben wij overige diensten als categorie toegevoegd. Eenzaamheid is bijvoorbeeld ook een groot probleem bij ouderen. De, soms ietwat korte, zorgmomenten zijn dan wel contactmomenten alleen biedt dit niet de uitkomst voor dit grootschalige probleem. Ouderen waarderen contactmomenten natuurlijk heel erg, dus dit wilden wij ook graag aanbieden. Men kan in deze categorie dan ook contactmomenten inplannen, bijvoorbeeld een heerlijke ochtendwandeling of even samen een momentje om heerlijk met elkaar te kletsen.

Naast de sociale contacten bieden we ook ondersteuning aan bij zaken die de zorgvrager zelf niet meer kan uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaald financiën en administratie welke te ingewikkeld zijn voor ouderen, hulpmiddelen aanvragen of hulp bij het halen van de boodschappen. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken en wij bieden het aan. Als het niet in één van onze vaste opties valt, kun je als zorgvrager altijd nog via de chat extra aanvragen doen richting de zorgverlener.

 

Meld je gratis aan!

Ben je een (zelfstandige) zorgverlener en wil je graag in contact komen met zorgvragers die jouw hulp goed kunnen gebruiken? Met een paar simpele stappen maak je hier een zorgverleners account aan, zodat je snel aan de slag kunt! Je bepaalt altijd zelf wanneer, waar en welke zorg je wilt verlenen.

Wil je graag zorg ontvangen? Met een paar simpele stappen maak je hier een zorgvrager profiel aan! Met een zorgvragers profiel kan jij zelf jouw ideale zorgmoment samenstellen.